Bejelentkezés
Alkalmak

 
Itt vagyunk!
Agapé multimédia
 
VIDEÓK
Húsvéti Üzenet
 

 
 Diabemutató
Húsvéti musical 10-04-04
Agapé húsvéti musical 2010-04-04
 
Hangfelvétel
Monica Campos 10-03-28

 
Facebook

 
Könyvajánló
 

Gyerekprogramok: Jézus telefonon is hív téged?

Készítő:: Admin Publikálva: 2009-11-21 22:58
Oldal megtekintve: 0 megtekintés

Neves(s) Nap 2009 ősz
Az őszi Neves(s) Nap – immár 10 éve hagyományosan – az adventi készülődés egyik örömteli alkalma. Idén sem volt másként.

Dénes Feri

2009. november 11-én fél kilenc után újra az agapés csapat szállta meg a Récsei Center kaszinóját. S mint évek óta, most sem a szerencsénket tettük próbára ruletten, black jacken vagy pókeren, hanem a hagyományos őszi gyerekfoglalkozásunk előkészületeit tettük meg. A szállítást idén P. Dávid szervezte, s bár néhány friss betegség és lemondás nehezítette a dolgát, vezérletével és H. Attila, Enikő valamint Ernő hathatós segítségével teherautónyi berendezés került át az imaházból a bevásárló központba. A teremben javában hangoltak már a zenészek - énekpróbát tartottak -, a színpadon pedig F. Hajni, Paul és F. Tamás segédletével előállt a díszlet. F. Dávid és Szilárd a látvány- és hangtechnikát szerelte össze, a bibliakör-vezetők pedig a kézműves foglalkozásokat készítették elő. Rutinosan, „professzionálisan” ment minden, így jóval 11 óra, a meghirdetett kezdési időpont előtt minden készen és az ajtóban kétfős „fogadóbizottság”, Erzsi és Ildikó várta a vendégeket.

Neves(s) Nap 2009 ősz

Jocelyn vezetésével a folyosón csengettyűző gyerekek erősítették a terem felé szüleik kezét erősen markoló, bizonytalan léptű kisgyerekek bátorságát. Nemcsak ez, hanem a lelkes és gondos előkészítés okán – a Récsei Centert is magában foglaló Istvánmezei Lakóparkban és a környékbeli óvodákban, iskolákban több mint 1000 díszes meghívó került a postaládákba javarészt a tinik és Enikő jóvoltából – sok gyülekezetbe nem járó gyerek és szüleik szorongtak a teremben az agapésok népes táborával együtt.

A csengettyűzés bent a teremben is folytatódott, immár megerősítve a megérkezett vendéggyerekekkel. Három népszerű dal harangjátéka után újabb gyerekslágerek következtek, immáron a S. Ági vezette agapés „Nevess Napi Banda” tolmácsolásában. A S. Ági, Jonatán, Áron Steve, Anita és Tamás alkotta csapattal együtt teli szájjal fújták gyerekek és szülők a jól ismert Halász Judit és népszerű karácsonyi „slágereket”.

Az éneklés után a színpadra szegeződött minden szem. A „Telefonhívás” című kétszemélyes kamaradarabban – kicsit ellentmondva az imaházunk bejáratán kitett táblának, miszerint "Jézus hív téged, de nem mobilon", na, mindegy… – Jézus telefonon felhív egy kislányt, megígérve neki, hogy meglátogatja. Egy koldus alakjában meg is teszi, de a lány nagy készülődésében ezt észre sem veszi, és lerázza magáról a segítségkérőt. Egy újabb jézusi hívás döbbenti rá, hogy hibázott. „Azt hiszem megértettem, Jézus azt szeretné, hogy segítsek azokon, akiknek szüksége van rá.” – hangzott a darab utolsó mondata, egyben tanulsága is. Ezt a nézők is jól megjegyezhették, miután a sűrített mondanivalót a darab befejeztével többször közösen is elskandálta az egybegyűlt gyereksereg. (Nem csoda a siker: Anita és Jonatán remek alakítást nyújtottak, a díszlet lenyűgőző volt...)

Villámgyorsan átrendeződött kaszinóterem, és a hátsó helységből előkerültek a kézműves asztalok. Minden asztalnál egy-egy bibliakör-vezető (Jocelyn, M. Ági, L. Ági, Ica, Gyöngyi, Ibolya) és agapés közreműködő (Eszter, Juca, O. Hajni, Edina, Anita) segítették a tolongó gyerekeket karácsonyfa-díszeket készíteni. Nagyszámban készült korcsolya-, karácsonyfa-, Miklulás-dísz, de nagy sikert arattak a kísérő kártyák is, jó néhány családban találkozhatnak majd a kedves szülők és hozzátartozók ezekkel a karácsonyfán illetve az ajándékokon. Mindeközben csocsó-bajnokság megrendezésére is maradt idő és energia.

A bőven 13 óra után távozó vendégek figyelmét felhívtuk, hogy december 13-án 16:00 órától gyerek karácsonyi istentiszteletet tartunk az imaházunkban, amire mindenkit szeretettel várunk.

Hogy sikerült ez a Neves(s) Nap?

Búcsúzáskor Péter azon sajnálkozott, hogy idén megint nem maradt semmire ideje, mert mindent szeretett volna végigpróbálni, de ahogy elkezdődött a program, már vége is lett a foglalkozásnak. Ekkor arra gondoltam: azt hiszem idén is jól sikerült…  

Mondatok
„Lélekkel kell megtölteni a digitális világot. Az evangéliumi üzenethez való szüntelen hűséggel.”
XVI. Benedek pápa - idézi: mr1 Tanúim lesztek! A római katolikus egyház félórája 2010.01.28.
 
Igehirdetések
Kalendárium
2012. február
2012-02-07 22:03
2012. január
2012-01-10 21:21
2011. december
2011-12-03 17:39
Gyerekprogramok
Neves(s) nap
2011-04-29 19:28
Tavasztündér
2010-03-14 02:13
Programajánló
Agapé programok
Aktív Agapé Túra
2011-04-21 13:04
Hárman a hegyen
2010-01-24 21:02
Ünnepek
2010-01-06 12:16